A BIOGLAN KRILL OLAJ MEMÓRIANÖVELŐ, AGYSERKENTŐ HATÁSAI

Agyserkentés és Idegrendszer támogatás a Bioglan krill olajjal

A krillben lévő asztaxantin áthatol a vér-agy gáton, elraktározódik az agyszövetekben, így hosszú távú  védelmet nyújt, míg az Omega-3 csökkenti a depressziót, a szorongást, növeli a memóriát, és jobb hangulatot biztosít.

A krill olajban lévő Omega-3 zsírsavak kulcsfontosságúak az agysejtek közötti kommunikáció zavartalan működésében. Agyunk kb. 60%-a zsír, melyből nagyjából 15-20%-át a DHA teszi ki, főként az agykéregben. A DHA egyedi szerkezeti tulajdonságai megfelelő feltételeket biztosítanak a sejtmembránok funkcióinak optimális működéséhez, főként a szürkeállomány esetén. 

A DHA az idegsejtek összetevője is, ha nincs elegendő belőle a szervezetben, akkor az idegsejtek merevvé válhatnak, és a sejtek közötti neurotranszmissziós folyamatok, vagyis az ingerület átvitel sérülhet. Továbbá alacsony DHA-szint esetén jelentkezhet depresszió, mániás depressziós (bipoláris) zavar, memória problémák, de akár Alzheimer-kór is.
Az Omega-3 hatására egyensúlyba tud kerülni az agyban a szerotonin és a dopamin szintje.

Már azt is kimutatták, hogy a DHA prekurzora (előfutára) lehet a neuroprotectin (NPD1) molekulának, ami védi a központi idegrendszert. Az NPD1 támogatja az idegsejtek regenerálódását, segít fenntartani a homeosztázist (belső környezet állandósságát), illetve védi az idegsejteket és a retinát az oxidatív károsodásoktól

A kutatások alapján feltételezhető, hogy a DHA az idősebb korosztály esetén is nagymértékben képes javítani a kognitív funkciókon. 

Az EPA szintén fontos szerepet játszik az idegsejtek közötti jeltovábbításban, ráadásul csökkent a depressziót fokozó vegyületek szintjét is. 

A The Nutritients folyóiratban megjelent cikk szerint az Omega- zsírsavak nélkülözhetetlenek a megfelelő agyműködéshez, az idegrendszer normális fejlődéséhez, illetve számtalan idegrendszeri betegség megelőzéséhez.

Több kutatás kimutatta, hogy az Omega-3 zsírsavak nagymértékben javítják a memóriát, akár 15%-kal is.
Az új-zélandi Massey Egyetem orvoscsoportja 176 egészséges felnőtt részvételével végzett vizsgálatot, akik fél éven keresztül minden nap fogyasztottak DHA-t.
A kísérletben megfigyelték az alanyok kognitív működését és memóriáját, és összehasonlították a placebót kapó csoport eredményeivel. Az Omega-3 zsírsavat szedők memóriájának és munkamemóriájának minősége és gyorsasága is elképeszt mértékben javult. 

Más kutatások megállapították, hogy az alacsony Omega-3 szinttel rendelkező gyerekek szellemi teljesítménye kisebb, főként a matematikai feladatok elvégzése során, de az olvasási nehézségek is gyakoriak. Azonban ha krill olajat fogyasztottak, akkor már 2 óra után megfigyelték a szellemi teljesítmény javulását. Hiperaktív és figyelemhiányos gyerekek esetén is kedvező eredményeket mutatott az Omega-3 pótlása.

Az EPA és a DHA mellett a krill olajban van egy komplex foszfolipid profil, köztük a foszfatidilkolin, amiben sok kolin található, mely hatékony stresszcsökkentő vegyület. A foszfatidilkolin állítja elő az acetilkolin nevű neurotranszmittert, mely fontos a memória, a koncentráció, az emlékezet és a figyelem fenntartása szempontjából.

A krill olaj ezekre mind jótékony hatással rendelkezik, kutatások igazolják, hogy javítja a rövidtávú memóriát és emeli a hangulatot is.

Agyműködéssel kapcsolatos kutatási hivatkozások:

Rendelését 1 perc alatt leadhatja • Nem kell regisztrálni • Az átlagos szállítási idő: 1 munkanap • 30 nap Pénzvisszafizetési Garancia mindenre
Több 10.000 ember állítja, hogy a Bioglan krill olaj, az egyik legjobb krill olaj!