A KRILL OLAJ ÖSSZETEVŐI

1.

Foszfolipid OMEGA-3

A krill olajban lévő Omega-3 zsírsavak már zsírmolekulához kötődnek, azaz foszfolipid kötésben vannak, éppúgy, mint a testünkben található Omega-3 zsírsavak, így a krill zsírsavjait nem kell átalakítania szervezetünknek. Emiatt 500 mg krill olaj Omega-3 mennyisége körülbelül 1500 mg halolajnak felel meg. A krill olajból az Omega-3 sokkal jobban beépül a testünkbe, mint a halolajból, tehát kevesebbet fogyasztva belőle, ugyanazt a hatást elérjük, mint a nagyobb halolaj kapszulákkal.

A krillek kivételesen jó forrásai az Omega-3 zsírsavaknak, melyek egyaránt nélkülözhetetlenek agyunk, szívünk, bőrünk és ízületeink számára.

Az Omega-3 zsírsavak meggátolják a vérlemezkék összetapadását, így nem sűrűsödik be a vér, ezáltal csökken a magas vérnyomás és a trombózis kockázata is.

A krill olaj Omega-3 zsírsavjai stabilizálják az ateroszklerotikus plakkokat, ezzel megelőzik az érelmeszesedést, valamint gyulladáscsökkentő és trombocita aggregáció gátló hatással rendelkeznek. Ezáltal csökkentik a hirtelen szívhalál kockázatát.
Emellett nagymértékben javítják a zsíranyagcserét, mellyel védi az erek és a szív egészségét is.

A foszfolipid formájú Omega-3 zsírsavak zsíroldékonyságuk miatt könnyen felszívódnak a bélfalon keresztül, és közvetlenül bekerülnek a sejtmembránokba. Ezért kiemelkedően hatékony a krill olaj a koleszterin-és trigliceridszint csökkentésében.

Az Omega-3 zsírsavak az idegsejtek membránjainak legfőbb alkotórészei, elősegítik az ingerületátvitelt és az optimális agyműködést.

Az Omega-3 a hormonrendszer egészséges működéséhez is elengedhetetlen.

Az Omega-3 zsírsavak védik a haj, a bőr és a körmök egészségét, mivel például szabályozzák a bőr szaruképződését, támogatják a bőr felszínének hidratálását, rugalmasságát és feszességét, de javítják a bőr sejtjei közötti kohéziót is. Az Omega-3 gyulladásgátló hatása miatt kedvező hatású az olyan bőrbetegségek esetén is, mint az akné, az ekcéma vagy a pikkelysömör.

Az Omega-3 zsírsavak beolajozzák az ízületeket, így jelentősen támogatják az ízületi betegségek, mozgásszervi problémák gyógyítását is.

 

2.

Asztaxantin

A krill olajban lévő természetes asztaxantin az egyik legerősebb antioxidáns vegyület, mely sokkal hatékonyabb, mint például a C- és E-vitamin, a likopin vagy a lutein. Kutatások szerint a krill olaj 48-szor erősebb antioxidáns a halolajnál.
Az asztaxantin megvédi a krill olajban lévő Omega-3 zsírsavakat, így megelőzi bomlásukat. Emiatt nincsen a krill olajnak halas utóíze, és böfögés sem jelentkezik utána. Az asztaxantin miatt jóval tovább eláll a krill olaj, és a benne lévő tápanyagok is hatékonyak maradnak.

Az asztaxantin minden sejtmembránt véd, különösen az agysejteket.  Az agysejtek membránjai folyamatos aktivitást fejtenek ki, és megállás nélkül támadják őket a szabadgyökök. Így az asztaxantin megőrzi az idegsejtek megfelelő állapotát, és segít az éles elme fenntartásában is.

Az asztaxantin áthatol a vér-agy gáton, és függőlegesen beépíti magát a neuronális plazmamembránba, majd magához vonzza, és kisöpri az oldatban lévő szabad elektronokat, amivel távol tartja őket a membránban található foszfolipidektől.

Az asztaxantin ezen felül véd a káros napsugaraktól, csökkenti a gyulladásokat, köztük az ízületi gyulladásokat, merevséget és fájdalmakat is, de gátolja a szürkehályog és a makuladegeneráció kialakulását is. Az asztaxantin áthatol a vér-retina gáton is, így kiemelt antioxidáns és gyulladásgátló védelmet biztosít a szemeknek

A krill olaj az asztaxantin által is támogatja a testi megterhelések utáni gyorsabb regenerálódást, és képes megelőzni a sportolás miatt kialakuló ízületi gondokat is. 

Rendelését 1 perc alatt leadhatja • Nem kell regisztrálni • Az átlagos szállítási idő: 1 munkanap • 30 nap Pénzvisszafizetési Garancia mindenre

3.

EPA és DHA arányok

A krill olaj Omega-3 zsírsavjai EPA és DHA formában vannak jelen. Az 500 mg-os Extra erős krill olajban 60 mg EPA és 27.5 mg DHA található. A halolajakban ugyan nagyobb mennyiségben fordulnak elő, ám jóval kevesebb Omega-3 tud belőlük felszívódni az emberi szervezetben, mint a krill olajból. Ezért a krill olaj fogyasztásával sokkal hatékonyabban tudjuk pótolni ezt a 2 nélkülözhetetlen tápanyagot.

Az EPA és a DHA gyulladáscsökkentő hatásúak, fokozzák az agyműködést, erősítik az immunrendszert, de az idegrendszer és a hormonrendszer sem nélkülözheti őket. Emellett kiemelten védik a szív- és az érrendszer egészségét, csökkenteni tudják például a magas koleszterinszintet és vérnyomást, ahogy a szívroham kockázatát is.

Az Omega-3 gátolja a vérlemezkék összetapadását és oxidációját, ezáltal akadályozza a vér besűrűsödését, amivel megelőzheti a vérrögök kialakulását és a trombózist.

A DHA különösen fontos a megfelelő agyműködéshez és a szem egészségéhez, mivel az agykéreg zsírállományának 15-20%-át és a retina 30-60%-át teszi ki, és az idegsejtek alkotóeleme is egyben.

Az EPA pedig komoly antidepresszáns hatással rendelkezik, mivel csökkenteni képes az Interleukin 1-Beta, depressziót ösztönző vegyületek szintjét.

Az EPA és a DHA egyaránt nélkülözhetetlen az idegsejtek közötti információ átadásban, ami a depresszió ellen is alapvető fontosságú.

4.

Linolénsavak

A linolénsavak az Omega-3 zsírsavakhoz sorolhatóak, és az egyik legfontosabb esszenciális zsírsavak szervezetünk számára. A linolénsav szervezetünkben 2 féle anyaggá alakulhat át: eicosapentaen savvá (EPA), és dokozahexán savvá (DHA).

A linolénsavak gyulladáscsökkentő hatásúak, gyorsítják a szervezet regenerálódását, kedvezően hatnak az ízületekre, fokozzák a tesztoszteron termelését, javítják a kedélyállapotot.

A linolénsavak biokémiai reakciók ezreiben játszanak fontos szerepet, köztük az immunrendszer működését, a szív és érrendszer támogatását, az állóképesség növelését, az idegrendszerre és a hormonrendszerre kifejtett kedvező hatásaikat.

A linolénsav szabályozza a prosztaglandinok szintjét is, melyek olyan hormonszerű anyagok, amik irányítják többek között az immunrendszer működését, az idegrendszert, a szív- és érrendszert és a szaporítószervek működését is.

A linolénsavak erősítik és védik a sejtmembránok szerkezetét a káros hatásokkal szemben, ami miatt gyakran ajánlják fájdalmas ízületi betegségek, például arthritisz esetén is.

Ha nincs elegendő mennyiségű linolénsav a szervezetben, akkor annak többek között száraz bőr, szív- és érrendszeri problémák, keringési rendellenességek, gyomor- és bélpanaszok, gyenge immunitás, cukorbetegség, koncentrálási nehézségek, lassabb sebgyógyulás lehet a következménye.

5.

Palmitinsav, Palmitoleinsav és Sztearin sav

A palmitinsav egy olyan 16 szénatom hosszúságú telített zsír, melyről kimutatták, hogy kulcsfontosságú szerepet játszik a kognitív folyamatokban, így többek között elengedhetetlen az új emlékek elraktározásához és a korábbi emlékek előhívásához is.

A palmitoleinsav nem esszenciális zsírsav, de roppant lényeges szervezetünk egészségének fenntartásához: támogatja a szív- és érrendszer, a gyomor és a bélrendszer és a bőr egészségét is, illetve hozzájárul az optimális testsúly eléréséhez és megtartásához is.

A palmitoleinsav kivételesen támogatja a bőrt és a nyálkahártyákat is, táplálja a száraz, rugalmatlan, érett bőrt, de hozzájárul a kollagén termeléséhez, a bőr nedvességtartalmának megkötéséhez, de védelmet nyújt a káros külső hatásokkal szemben is.
A palmitolajsav nagymértékben gátolja a gyulladásokat, csökkenti a vérzsírszintet, növeli az inzulinérzékenységet, valamint akadályozza a felesleges zsírok lerakódását. 

A Harvard Medical School és a Cleveland Clinic Wellness Institute vizsgálatai igazolták, hogy a palmitoleinsav serkenti a zsírok lebontásának ütemét, miközben fokozza a zsírégetés folyamatában szerepet játszó enzimek zsírégető hatását.

Azt is kimutatták, hogy ha 1 hónapon keresztül palmitoleinsavval egészítették ki a napi étrendet, akkor javulást mutatott a lipidprofil, vagyis a zsír, a koleszterin és a trigliceridszintet mutató vérvizsgálati eredmény, valamint csökkentek a gyulladásra jellemző tünetek is.

Ezekből az eredményekből arra lehet következtetni, hogy a palmitoleinsav nélkülözhetetlen vegyület lehet az anyagcserezavarok megelőzéséhez és kezeléséhez is, aminek köszönhetően felléphet a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri betegségek, a túlsúly és a daganatos betegségek ellen is.

A sztearinsav egy 18 szénatom hosszúságú zsírsav, mely kutatások szerint emeli a HDL-koleszterint, vagyis a jó koleszterin szintjét. Feltételezik róla, hogy gombaellenes és antibakteriális hatással is rendelkezik. így akár a Candida-gomba ellen is hatékony lehet. 

6.

Omega-9, Oleinsav

Az Omega-9 csökkenti a vér LDL-koleszterin szintjét és trigliceridszintjét, növeli a HDL-koleszterint, illetve gátolja az érelmeszesedés folyamatát. Kimutatták róla, hogy védelmezi a szív egészségét is, illetve támogatja bizonyos antioxidánsok képződését is.

Az oleinsav kedvező hatást gyakorol a memóriára is. A vörösvérsejtek oleinsav és más egyszeresen telítetlen zsírsavszintje összefüggést mutat a mellrák kialakulásával. 

Az olívaolaj magas vérnyomást csökkentő hatásáért is az oleinsav lehet a felelős.

Rendelését 1 perc alatt leadhatja • Nem kell regisztrálni • Az átlagos szállítási idő: 1 munkanap • 30 nap Pénzvisszafizetési Garancia mindenre
Több 10.000 ember állítja, hogy a Bioglan krill olaj, az egyik legjobb krill olaj!